NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatssecretaris Atsma lanceert site Waterwonderen

22 maart 2012

“Kies een wereldbaan in water!”” Dit liet staatssecretaris Atsma, (Infrastructuur en Milieu) vandaag weten bij het officiële startsein voor www.waterwonderen.nl. Met deze vernieuwde site treedt de watersector online in contact met jongeren. ‘’Te weinig jongeren kiezen voor een opleiding of carrière in de watersector. Terwijl we de jeugd hard nodig hebben om ook in de toekomst in binnen en buitenland een wereldspeler te blijven op watergebied’’, aldus Atsma. De staatssecretaris lanceerde de site op Wereldwaterdag tijdens een ontmoeting met het Jeugdwaterschapsbestuur, de jongerendenktank van de waterschappen

De nieuwe site slaat de brug tussen de virtuele en de ‘echte’ wereld. Door social media kunnen waterprofessionals zelf hun passie voor het werk laten zien. Dit gebeurt al regelmatig tijdens de les op school, waarbij een waterprofessional een gastles geeft, helpt bij profielwerkstukken of begeleiding biedt bij studiekeuze. Nu kunnen de waterprofessionals hun rol als ambassadeur ook online uitbreiden. Zijzelf kunnen immers het beste over hun boeiende vak vertellen, jongeren op weg helpen of ze begeleiden. Elke ambassadeur krijgt een eigen online pagina, waarop zij hun enthousiaste verhalen, mooie foto’s en filmpjes met jongeren kunnen delen.

Waterwonderen is onderdeel van het programma Human Capital Water & Delta, waarin de watersector de handen ineen heeft geslagen om antwoord te geven op arbeidsmarktproblematiek. De komende jaren verlaat een groot deel van de huidige waterprofessionals de watersector als gevolg van vergrijzing. Door onbekendheid met de sector kiezen te weinig jongeren voor een carrière in water. De 180.000 huidige werknemers in de topsector water rest de schone taak om maar liefst 40.000 jongeren enthousiast te maken voor een job in de watersector. Door jongeren en de watersector met elkaar in contact te brengen, wordt de watersector toekomstbestendig gemaakt.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet