NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Eerste Nationale Vogelweek van start

5 april 2012

De lente is de mooiste tijd om vogels te beleven. Vogels zijn overal. In het bos, aan zee, op het platteland en ook in je eigen achtertuin kun je ze zien en horen. Om meer mensen kennis te laten maken met natuur en vogels, organiseren Vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek Nederland van 12 t/m 18 mei 2012 de allereerste Nationale Vogelweek. De speciale website, www.vogelweek.nl, is vandaag online gegaan.

Vogelbescherming en SOVON willen tijdens de Nationale Vogelweek mensen laten ontdekken hoe rijk onze natuur is aan vogels. En hoe belangrijk het is de natuur en de vogels te beschermen. Excursies zijn er te voet, op de fiets en soms zelfs op een boot. Er zijn ook lezingen, workshops en jeugdkampen. Kortom, voor elk wat wils!

Overal in het land worden door vogelwerkgroepen excursies georganiseerd, vrij toegankelijk voor iedereen. Daarnaast is er een aantal evenementen. Zo houdt Kunstenaarscollectief Artist for Nature tijdens de Nationale Vogelweek een speciale tentoonstelling. In de Oranjerie van landgoed Vollenhoven in De Bilt tonen internationale natuur- en landschapskunstenaars hun werk. SOVON organiseert in en rond haar voormalige pand op de stuwwal in Beek-Ubbergen excursies en lezingen. Bovendien heb je daar, in het weekend van 12 en 13 mei, de mogelijkheid om oog-in-oog te staan met vogels als de boomklever en de grote bonte specht. Die worden dan namelijk geringd. In het Bargerveen zal tijdens het eerste weekend van de Nationale Vogelweek een wandelpad geopend worden in het kader van het Jaar van de Klauwieren. Vogelbescherming organiseert in Amsterdam een reeks workshops en excursies.

De excursies zijn gratis en worden georganiseerd door lokale vogelwerkgroepen en enthousiaste vrijwilligers en medewerkers van SOVON en Vogelbescherming.

Op www.vogelweek.nl staan alle excursies en activiteiten.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet