NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Recordkoers: meer dan 500.000 unieke bezoekers voor Beleef de Lente

24 april 2012

Het grootste vogelwebcamproject ter wereld, www.beleefdelente.nl, zit op recordkoers. Het webcamproject van Vogelbescherming Nederland is nog net niet halverwege, maar heeft nu al meer dan een half miljoen unieke bezoekers gehaald. Vorig jaar bleef de teller aan het einde steken op ruim 1.1 miljoen. Traditioneel trekt de site nog een hoop nieuwe bezoekers in de laatste weken als er veel jonge vogels uitvliegen.

Opvallend succesvol is de mogelijkheid om vogels te adopteren. Inmiddels is dat de duizend gepasseerd. Bezoekers van de site adopteren voor een geldbedrag een vogel van beleefdelente.nl. Daarvoor krijgen ze een certificaat en maken ze kans op een excursie. Het geld gebruikt Vogelbescherming voor beschermingsactiviteiten, zoals zenderonderzoek.

Donderdag 19 april is dit seizoen de meest populaire dag geweest. Toen trok de website 58.741 unieke bezoekers. Niet verwonderlijk want nu de lente intreedt, nemen de belevenissen toe. Veel bezoekers leven intens mee met de slechtvalk. Het vrouwtje heeft enorme ruzie met een vreemde slechtvalk en dat leidt tot spectaculaire gevechten. Bovendien probeert het vreemde vrouwtje de eieren kapot te pikken.

De ooievaar trekt ook veel bekijks. Daar zijn nu alle vijf eieren uitgekomen. Dat stadium zijn de jonge oehoes al voorbij. Deze grote roofvogels verlaten constant het nest en gaan rondkijken in de omgeving. Ook doen ze al oefeningen om later goed te kunnen jagen.

Via Beleef de Lente Junior is er een uitgebreid lespakket beschikbaar. Leerlingen en leerkrachten van 396 scholen hebben zich inmiddels geregistreerd om materiaal te downloaden voor de lessen. Daardoor kunnen de kinderen een hoop leren over vogels en de natuur aan de hand van de webcambeelden.

Beleef de Lente is het webcamproject van Vogelbescherming Nederland. Voor het 6e jaar op rij heeft de natuurvereniging cameras in en om vogelnesten gehangen om zo het vogelleven in het broedseizoen op de voet te kunnen volgen. De cameras blijven aan tot 1 juli.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet