NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Staatsbosbeheer zet webcam vossenburcht Oostvaardersplassen uit

3 mei 2012

Dit jaar heeft geen enkele vossenfamilie intrek genomen in de vossenburcht met webcam in natuurgebied de Oostvaardersplassen. Daarom heeft Staatsbosbeheer besloten de livestreams van de webcams aan het einde van de dag uit te zetten. De website www.volgdevos.nl blijft online. Daar zijn leuke filmpjes te zien van de bezoekers van de burcht, en filmpjes van vorig jaar.

Boswachter Hans Breeveld: "Het is jammer, maar het laat maar weer eens mooi zien dat de natuur in de Oostvaardersplassen zelf het ritme bepaalt. De dieren kiezen waar ze hun jongen krijgen. Vorig jaar hadden we veel geluk: gelijk het eerste jaar raak. We hebben toen allemaal kunnen zien hoe een vossenfamilie in een burcht leeft, en genoten massaal van de beelden."

Filmpje
Op de website www.volgdevos.nl staat een compilatiefilmpje van andere dieren uit de Oostvaardersplassen die langs en in de burcht voorbij kwamen. Zo passeren konikpaarden, muizen, edelherten, ganzen, Heckrunderen en vossen de revue.

Fascinerende dieren
Vossen zijn fascinerende dieren, soms verguisd om hun roofgedrag maar even vaak bewonderd om hun gedrag en uiterlijk. In de Oostvaardersplassen, natuurgebied tussen Almere en Lelystd, leeft een groep van ongeveer 50 vossen. Omdat ze hier vrij leven, zijn ze ook overdag te zien.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet