NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

IBM wint Leaders for Nature award

22 mei 2012

IBM Benelux heeft IUCN NL’s Leaders for Nature Forum Award gewonnen. Volgens de onafhankelijke jury kwam het team van IBM met het beste plan om bedrijven efficiënter en duurzamer te maken.

De komende jaren gaat IBM diensten voor haar klanten met concepten als ´Intelligent Systems' ´Green IT en 'Smarter Buildings' verder ontwikkelen. Uit een analyse van IBM blijkt dat dit de grootste bijdrage aan biodiversiteit en ecosystemen oplevert, aangezien deze concepten inspelen op grondstofgebruik en energiemaatregelen. Daarnaast blijft het bedrijf zich inzetten om de eigen bedrijfsvoering zo duurzaam mogelijk te maken, zoals het al sinds 1971 doet.

Het actieplan van IBM kwam volgens de juryleden, afkomstig uit het bedrijfsleven, de overheid, maatschappelijke organisaties en een young professional als beste uit de bus omdat het plan gericht is op het verduurzamen van de kernactiviteiten van haar klanten. Hierbij worden de lastige vraagstukken en de inzet van innovatie niet geschuwd.

De jury sprak met lof over de langetermijnstrategie die door het team van IBM is uitgedacht. Door focus op de activiteiten van het bedrijf die de grootste impact hebben op biodiversiteit en ecosystemen en door het betrekken van het gehele bedrijf kan een blijvend resultaat worden behaald.

IUCN NL's Leaders for Nature Forum is in het leven geroepen om groen ondernemen niet alleen bij duurzaamheidmedewerkers maar op alle niveaus in de bedrijven te stimuleren. In totaal hebben twaalf grote bedrijven, waaronder Shell, Eneco, PwC en Philips, hun plannen ingediend.

Leaders for Nature is het bedrijvennetwerk van IUCN NL. De 20 bij Leaders for Nature (LfN) aangesloten bedrijven delen kennis en ondernemen concrete actie om duurzaam te opereren in hun werkveld. Het netwerk van Leaders for Nature verenigt directieleden, managers en Young Professionals van deze aangesloten multinationals met als doel versterking van biodiversiteit en ecosystemen wereldwijd. Meer informatie staat http://www.leadersfornature.nl/


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet