NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Eerste Nationale Vogelweek komt eraan

9 mei 2012

Met meer dan 100 activiteiten door heel Nederland is de eerste Nationale Vogelweek nu al een schot in de roos. De Vogelweek is van 12 tot en met 18 mei. In alle twaalf provincies in Nederland zijn meerdere activiteiten georganiseerd. Het gaat om wandelingen, fietstochten, lezingen, tellingen en speciale workshops. Voor elk wat wils.

De Nationale Vogelweek is een nieuw initiatief dat wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland, SOVON Vogelonderzoek en tal van lokale vogelwerkgroepen. Projectleider Joost Hartog is tevreden over het aantal activiteiten. ,,We hadden van tevoren gerekend op zon 70 activiteiten. Dit aantal van meer dan 100, overtreft onze verwachtingen. De eerste activiteiten zijn volgeboekt, maar we hopen natuurlijk op nog veel meer aanmeldingen.

Op www.vogelweek.nl is een overzichtelijke kaart te vinden waarop alle activiteiten staan. Belangstellenden kunnen zich op deze site meteen aanmelden. De fiets- en wandeltochten gaan ondermeer langs en door natuurgebieden als de Biesbosch (Zuid-Holland), het Beekbergerwoud (Gelderland), de Rottige Meenthe (Friesland) en het Wormer- en Jisperveld (Noord-Holland). Bijna alle activiteiten zijn gratis te bezoeken of aan deel te nemen.

De Vogelweek staat vooral in het teken van genieten van vogels en de natuur. Dat moet indirect ook bijdragen aan steun voor de lokale vogelwerkgroepen en steun voor het beschermings- en onderzoekswerk van Vogelbescherming en SOVON.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet