NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Drechtsteden krijgen er twee recreatie- en natuurgebieden bij

7 juni 2012

Groengedeputeerde Han Weber van de provincie Zuid-Holland opent op zaterdag 9 juni twee recreatieve natuurgebieden in het Drechtstedengebied. Vanaf die dag krijgt het publiek de mogelijkheid om de zich ontwikkelende Deltanatuur te volgen in de Sophiapolder in rivier de Noord en de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch. Nu al zijn er bijzondere vogelsoorten te zien zoals de lepelaar en de breedbek strandloper.

Han Weber is trots op deze mijlpalen: "We hebben behoefte aan natuurlijke uitwaaigebieden direct rondom onze steden. Vandaag openen we er twee!"

Nog geen generatie geleden was de Noord de sterkst vervuilde getijdenrivier van West Europa en herbergde de Rietbaan een waar scheepskerkhof. Weber: "En nu ga je met je gezin voor een natuurbelevenis naar de Sophiapolder aan diezelfde Rietbaan. Of hemelsbreed 7 kilometer verderop naar een nieuwe getijdenkreek door de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch."

Met de oplevering van de Sophiapolder en de Tongplaat, slaat de provincie twee vliegen in één klap. Weber: "Er is grote behoefte aan recreatieve natuur rondom de stad, tegelijk is het nodig om bedreigde en zeldzame zoetwatergetijdennatuur in onze intensief gebruikte omgeving te herstellen."

Hoewel de gebieden nog niet officieel geopend zijn, trekken zowel de mens als de natuur zich niets van dit protocol aan. "We signaleerden de afgelopen dagen al bijzondere bezoekers: typische deltavogels en vogelaars die hen kwamen spotten. Zuid-Holland heet hen van harte welkom," aldus Weber.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet