NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Gratis app Natuur in Nederland

18 juni 2012

Ontdek de tien Nederlandse landschappen nu ook via je mobiel! Download de gratis app Natuur in Nederland en laat je begeleiden tijdens een wandel-, fiets- of kanotocht uit het succesvolle, gelijknamige boek. De nieuwe app voert je met de gps van je mobiel en een handig kaartje langs juist die punten waar iets moois te beleven valt. Bij ieder punt geeft de app verrassende informatie over wat er te zien, te horen of te ruiken valt.

De app is gebaseerd op het succesvolle nieuwe boek Natuur in Nederland, waarvan in een mum van tijd alweer de derde druk is verschenen. Dit rijk ge´llustreerde boek voert je mee door de tien landschappen van Nederland, van de Drentse hoogvenen tot de Gelderse beekdalen en van het rivierenland tot de Limburgse heuvels. Ook de steden passeren de revue. Beeldend beschrijft auteur Frank Berendse de natuurkrachten die het landschap hebben gevormd. Daarbij vertelt hij uitvoerig over de wilde planten en dieren en hun onderlinge samenhang. Natuur in Nederland schetst een poŰtisch beeld van de natuurpracht die ons land nog rijk is.

De nieuwe app brengt de tochten uit dit fraaie boek nu in het veld tot leven. Hij helpt je met kiezen van een tocht en het volgen van de route, en geeft daarbij precies die informatie die op elk punt relevant is. Je krijgt bijvoorbeeld een voorproefje van de vogel- of kikkergeluiden op die plek of je kunt afbeeldingen bekijken van de wilde planten die er groeien. Zo leer je alles wat je tegenkomt ook zelf op naam te brengen. De heldere uitleg helpt je bovendien het landschap en zijn soorten beter te begrijpen. Zo krijgt elke tocht een extra laagje diepgang.

De eerste versie van de app omvat vijf wandelingen en twee fietstochten, maar updates met nieuwe routes zijn in de maak. Wie geen app-gebruiker is, kan de routes downloaden van www.natuurinnederland.nl en uitgeprint mee op reis nemen.

Natuur in Nederland app
De app is gratis te downloaden in de iTunes App Store onder "Natuur in Nederland", of directe link: https://itunes.apple.com/nl/app/natuur-in-nederland/id534043433

Of voor android smart phones in de Google Play Store onder "Natuur in Nederland", of directe link: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.shoudio.apps.natuurinnederland.android


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet