NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Royal HaskoningDHV een feit

2 juli 2012

Royal Haskoning en DHV kondigen met groot genoegen de officiŽle fusie aan tussen de beide bedrijven. De naam van het nieuwe bedrijf is Royal HaskoningDHV. Het bedrijf is ťťn van Europa's toonaangevende projectmanagement-, ingenieurs- en adviesbureaus. Het nieuwe bedrijf behoort wereldwijd tot de top 10 van onafhankelijke, niet-beursgenoteerde ingenieursbureaus en staat in de top 40 overall.

Met bijna 8.000 professionals biedt het bedrijf wereldwijde adviesdiensten vanuit 100 kantoren in 35 landen. Royal HaskoningDHV werkt jaarlijks aan meer dan 30.000 projecten op het gebied van planning, transport, infrastructuur, water, maritiem, luchtvaart, industrie, energie, mijnbouw en gebouwen.

Bertrand van Ee is benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van Royal HaskoningDHV, Erik Oostwegel is vice-voorzitter. Andere bestuursleden zijn Jaska de Bakker (CFO), Piet Besselink, Frank Heemskerk en Henry Rowe. Joop van Oosten is benoemd tot voorzitter van de achtkoppige Raad van Commissarissen, Wim van Vonno is vice-voorzitter.

Bertrand van Ee (voorzitter): "We zijn erg blij met de 'geboorte' van Royal HaskoningDHV. Om goede oplossingen te bieden voor de huidige maatschappelijke vraagstukken is omvang echt van belang. Met onze gezamenlijke kennis, ervaring en historie kunnen we meer toegevoegde waarde leveren voor onze klanten wereldwijd. Onze gebundelde krachten en groter bereik zullen zeker bijdragen aan een mooie en duurzame toekomst. We zien veel kansen voor onze klanten en onze medewerkers."

Erik Oostwegel (vice-voorzitter): "Wij zijn er trots op dat Hare Majesteit Koningin Beatrix besloten heeft dat wij het Koninklijk predikaat mogen blijven voeren. Het geeft aan dat er vertrouwen is in ons nieuwe bedrijf. Hetzelfde vertrouwen hebben we in het samenbrengen en versterken van onze kennis en kunde in onze projecten en voor onze klanten. De voordelen hebben we al gezien. Naar de toekomst toe kunnen en willen we een bijdrage leveren aan onze samenleving. Dit komt tot uiting in onze belofte: Enhancing society together."

Internationaal groeien

Het nieuwe bedrijf blijft een onafhankelijke, niet-beursgenoteerde onderneming waar integriteit voorop staat. Royal HaskoningDHV is trots op haar kennis, expertise en innovatiekracht opgedaan over de jaren, waarbij duurzaamheid een belangrijk uitgangspunt was en blijft. Ondersteund door een goede financiŽle uitgangspositie, brengt de fusie een versnelling in de strategie van de organisatie om internationaal verder te groeien.

Als belangrijke wereldspeler op het gebied van maritiem en water en met een stevige positie in luchtvaart, mobiliteit en infrastructuur, ziet Royal HaskoningDHV ruime groeikansen, met name in India, Zuidoost-AziŽ, het Midden-Oosten, Zuid-Afrika, AustraliŽ en BraziliŽ.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet