NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bastiaan Ragas opent Speelnatuur Tiengemeten

21 juni 2012

Omringd door tientallen enthousiaste kinderen opende Bastiaan Ragas, ambassadeur van Natuurmonumenten en Nederlands bekendste vader, 20 juni de grootste en avontuurlijkste natuurspeeltuin op eiland Tiengemeten.

Bastiaan Ragas
Speelnatuur Tiengemeten biedt 4,5 hectare speelruimte voor kinderen van alle leeftijden om ongestoord dammen en vlotten te bouwen, eindeloos te klimmen, zich te verstoppen en te ravotten. ‘Met keien een dam maken in een stroompje. Dat moet je toch eens gedaan hebben in je jeugd? Geweldig dat op Tiengemeten volop ruimte is voor kinderen om op zo’n avontuurlijke manier kennis te maken met natuur’, zegt acteur, zanger en musicalster Bastiaan Ragas.

Algemeen directeur Jan Jaap de Graeff opende 20 juni op Tiengemeten samen met Bastiaan Ragas Speelnatuur Tiengemeten. Natuurmonumenten brengt kinderen spelenderwijs in contact met natuur. Door jeugdactiviteiten in alle jaargetijden en via de bezoekerscentra met speurtochten, speelzones en ontvangst van scholen.

Meer in de Randstad
De Graeff: ‘In en rond de Randstad willen we in de toekomst nog meer gaan bieden voor kinderen. Speelnatuur Tiengemeten onder de rook van Rotterdam is een goed voorbeeld. Het is verreweg de grootste en meest ambitieuze natuurspeeltuin van Natuurmonumenten tot dusver.’

Gebrek aan buiten spelen
Speelnatuur Tiengemeten is ontworpen door Sigrun Lobst, die eerder landelijke bekendheid kreeg met haar ontwerpen voor de Speeldernis in Rotterdam. Lobst: ‘Het gebrek aan groen om te spelen wordt steeds nijpender. Ook in de politiek en de media hoor je er steeds meer over, en terecht. Een groeiende groep ouders zoekt groene, natuurlijke speelplekken bewust op. Ze vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en willen dat hun kinderen contact hebben met natuur, met seizoenen, met natuurlijke uitdagingen.’

Kom spelen!
De eerste officiële speeldag is aankomende zaterdag. Vanaf dan ben je van harte welkom om Speelnatuur te komen ontdekken! Neem alvast een kijkje op de plattegrond om te zien wat er allemaal te doen is. Of volg Speelnatuur op Twitter.

Partners van dit project
Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard en mede mogelijk gemaakt door Europese subsidie LEADER, subsidie van de provincie Zuid-Holland en cofinanciering door de commissie Hoeksche Waard; sponsoren waaronder Exxon Mobil, Tetra Pak, Menzis, Siemens, HEMA, ANWB Fonds, Voorne BV, BTL en heel veel particuliere bijdragen onder meer door de ruim 2500 ‘Vrienden van Tiengemeten’.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet