NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Facebook Nieuwkoopse Plassen meer dan 500 fans

2 augustus 2012

De Facebookpagina van de Nieuwkoopse Plassen is sinds vorige week meer dan 500 fans rijk. Het is een goed begin van de online community die Natuurmonumenten hier wil creëren voor mensen met hart voor de Nieuwkoopse Plassen.

Mooiste foto’s
Sinds dit voorjaar is de Facebookpagina over de Nieuwkoopse Plassen actief. Facebookbeheerder Angelique Aerts van Natuurmonumenten: "Hier laten we zien hoe rijk en fascinerend de natuur van het plassengebied is. Door de foto’s bij de berichten kun je de natuur dichtbij de mensen brengen. We plaatsen de laatste nieuwtjes en mooiste foto’s!"

Dichtbij de mensen
Natuurmonumenten wil de natuur van de Nieuwkoopse Plassen graag dicht bij de omwonenden en bezoekers brengen. Een grote stap was de opening van het bezoekerscentrum in 2008. En de afgelopen jaren zijn er ook online grote stappen gemaakt. Angelique Aerts: "Ik heb de afgelopen jaren vooral gewerkt aan online middelen. Zo hebben we nu drie twitterende boswachters, een digitale nieuwsbrief en een uitgebreide website. Een Facebookpagina miste echt nog. Vorige week zijn we de 500 fans overgegaan, daar ben ik heel blij mee!"

Samen een naam verzinnen
Het beste bericht was een vraag aan de fans over een naam van een uitkijkhut. Angelique Aerts: "Daar kwamen meer dan 50 reacties op en is door meer dan 1.000 man gezien. De naam was met die hulp dus zo verzonnen. Die betrokkenheid onder de fans is fantastisch om te zien!"

Vers uit het gebied
De berichten komen vers uit het gebied. Facebookbeheerder Angelique Aerts werkt samen met boswachter Lisette Kromwijk. "Niet alleen weet ze veel van de planten en de dieren, maar ze denkt ook vanuit het perspectief van onze fans. Samen bedenken we per week wat we willen vertellen, inspiratie genoeg in dit mooie gebied."

Toekomst
En via allerlei acties moet het aantal fans nog flink groeien naar 1.000 fans in 2012. Angelique Aerts: "Maar het belangrijkste is dat we die mensen dan ook echt betrekken bij de natuur. Ik ga dus voor likes, reacties en het delen van berichten. Zo weet je dat mensen bezig zijn met de berichten."

Neem een kijkje op www.facebook.com/beleefdenieuwkoopseplassen en word fan van de Nieuwkoopse Plassen!


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet