NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

SP aan de slag in het landschap bij Amersfoort

17 aug 2012

Donderdag 16 augustus jl. heeft de SP met een grote afvaardiging een bezoek gebracht aan het gebied Bloeidaal, vlakbij de stadsrand van Amersfoort. Landschapsbeheer Nederland heeft dit werkbezoek samen met De12Landschappen en Natuurmonumenten georganiseerd.

Maar liefst 5 kandidaat-Kamerleden waren bij dit bezoek aanwezig. Zittend natuurwoordvoeder Henk van Gerven, huidig Eerste Kamerlid Eric Smaling, Meta Meijer, Ike Teuling en kandidaat Hugo Polderman waren allen gekomen om de handen eens flink uit de mouwen te steken. En dat ging ook gebeuren na een welkomstwoord van directeur Arno Willems van Landschapsbeheer Nederland en een korte toelichting op de huidige ontwikkelingen in de natuur- en landschapswereld door Hank Bartelink, directeur van De12Landschappen.

Meters maken
De hele groep werd op de ‘bolderkar’ naar de zeer begroeide slootkanten in natuurgebied Bloeidaal gereden, alwaar de knipmessen en zagen al klaar lagen.
Onder de bezielende leiding van boswachter Martijn Bergen en Erik Meerts ging iedereen na een korte instructie aan de slag. Er werd flink gezaagd, gezweet en zelfs zo nu en dan terecht ‘van onderen’ geroepen. Ook de samenwerking en verdeling van de taken ging als vanzelf.

Rondwandeling
Hierna werd dan ook volop genoten van een heerlijke zelfgemaakte lunch bij Kaasboerderij De Kopermolen. Na nog een rondwandeling gemaakt te hebben door het gebied ‘de Schammer’, waarbij we veel recreërende stedelingen tegenkwamen, was het gezelschap weer terug bij De Kopermolen, waar alvast een hapje en heerlijk drankje klaar stond.

s' Nachts de wei in
Tot slot verzorgde boer Martin van Klooster nog een rondleiding door de kaasmakerij en konden we ook de koeien nog even gedag zeggen, die, vanwege de warmte, nu tijdelijk niet overdag maar ‘s nachts de wei in mogen.

Na een resumé van Henk van Gerven over de dag, bedankte Arno Willems iedereen voor diens aanwezigheid en positieve opstelling. Het was in elk geval erg leerzaam en die kennis van de organisaties over het landschap en de natuur kunnen de kandidaat-Kamerleden na 12 september vast goed gebruiken!


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet