NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Groene Kieswijzervan Natuur & Milieu online

19 aug 2012

De Groene Kieswijzervan Natuur & Milieu online. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt in het VARA radioprogramma Vroege Vogels. Iedereen die natuur, milieu en duurzaamheid belangrijke onderwerpen vindt, kan voor de Tweede Kamerverkiezingen achterhalen welke partij het beste bij hem/haar past. Op www.groenekieswijzer.nl staat wat de partijen vinden over vijftien milieuonderwerpen, van natuurbescherming tot kolencentrales.

De verkiezingen van 12 september a.s. zijn van groot belang voor het verbeteren van onze leefomgeving, het behouden van onze mooie natuur, het verminderen van de milieubelasting en het verduurzamen van de economie. De Groene Kieswijzer laat zien wat de Nederlandse politieke partijen daar van vinden. Het invullen van de Groene Kieswijzer kost vijf minuten. Daarna weet de kiezer welke partij het beste bij zijn groene standpunten past. In Nederland zijn ongeveer vier miljoen mensen lid van een natuur- of milieuorganisatie.

Olof van der Gaag van Natuur & Milieu: 'De Groene Kieswijzer gaat over concrete onderwerpen als energiebesparing, de belasting van vlees en de maximumsnelheid op snelwegen. Veel mensen hebben hier een uitgesproken mening over. Zij kunnen nu, ook via hun smartphone, gemakkelijk testen welke politieke partij het beste bij hen past.'

Alle partijen die op dit moment in de Tweede Kamer zitten, behalve de PVV, werkten mee aan een analyse van hun plannen op onderwerpen als de toekomstige energiehuishouding van ons land, natuurbescherming en de mogelijkheden voor een groene economie.

Ter illustratie drie van de stellingen op www.groenekieswijzer.nl: <>

  • De reiskostenvergoeding woon-werkverkeer moet worden belast.
  • Vlees moet in het hoge BTW tarief vanwege de grote schade aan het milieu.
  • De bouw van kolencentrales in Nederland vind ik acceptabel.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet