NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Help natuurprojecten realiseren via sociale media

7 sept 2012

Op vrijdag 7 september start de eerste crowdfundingsactie voor natuur in Gelderland. Via sociale media willen de organisaties Natuurmonumenten, RAVON, Safari-joggen en 'Adopteer een stuk natuur' geld ophalen voor natuurprojecten. Gedeputeerde Van Dijk doet de aftrap tijdens een feestelijke bijeenkomst van Natuurmonumenten op landgoed Beekhuizen.

Crowdfunding is een manier om te doneren via één klik op de knop op een website. Elders in het land zijn al veel positieve ervaringen opgedaan met crowdfunding, vooral in de kunst- en cultuursector. Voor natuur is crowdfunding nog redelijk onbekend. De vier organisaties organiseren de crowdfunding via eigen kanalen zoals websites, facebook, twitter etc.

Projecten
'Adopteer een stuk natuur' is nog in voorbereiding en zal later dit jaar gelanceerd worden. 'Safari-joggen' is vooral gericht op het organiseren van sport in de natuur. Natuurmonumenten wil een picknick- en vlinderwei financieren en RAVON heeft vier projecten die steun kunnen gebruiken. De provincie Gelderland nodigde de organisaties uit de krachten te bundelen en deel te nemen aan de proef met crowdfunding. De ervaringen en resultaten wil de provincie breed delen.

Natuurtaak
De provincies krijgen vanaf 2014 de volledige verantwoordelijkheid voor natuur en natuurbeheer. Gelderland heeft deze natuurtaak als natuurrijke provincie voortvarend opgepakt en investeert straks 77 miljoen euro in aanleg van nieuwe natuur en jaarlijks 35 miljoen in onderhoud. Toch zal dit niet genoeg zijn om de natuur en de hierin levende flora en fauna zo goed te houden dat dit voldoet aan alle internationale afspraken. De internationale afspraken zijn gericht op het behoud van de soortenrijkdom en een gezond ecosysteem. Een gezond ecosysteem levert ons schone lucht en water, voedsel, verwarming, een mooi landschap en recreatiemogelijkheden.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet