NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurmonumenten presenteert OERRR voor alle kinderen van Nederland

24 sep 2012

Door de ogen van een kind ziet de natuur in Nederland er anders uit. Dat is het uitgangspunt van het vandaag gepresenteerde initiatief ‘OERRR’ van Natuurmonumenten in Amsterdam.

Kinderen en ouders worden hiermee gestimuleerd om natuur en buiten zijn volop te beleven. Met OERRR biedt Natuurmonumenten kinderen de ruimte om buiten te spelen, de fantasie te prikkelen, angsten te overwinnen, te leren vertrouwen op zichzelf en in contact te komen met dieren en planten.

Hoe? Via een uniek initiatief dat vandaag is gelanceerd door op de NDSM-werf in Amsterdam door Bastaan Ragas. De acteur en ambassadeur van Natuurmonumenten werd daarbij omringd door talrijke enthousiaste kinderen die hier meteen hun eerste OERRR-ervaring opdeden: heerlijk hangen in de keiharde wind.

Doe mee
Natuurmonumenten roept alle kinderen in Nederland op zich aan te sluiten bij OERRR. Ieder kind kan zich kosteloos via zijn of haar ouders aanmelden om OERRR te gaan beleven. Ze krijgen elk jaargetijde een set uitdagende OERRR-kaarten en ander materiaal om geďnspireerd te raken de buitenlucht op te zoeken.

Lekker buiten spelen
De OERRR-kaarten die tijdens de lancering werden uitgedeeld, vielen bij de kinderen in de smaak. Safa (groep 7): "Eerst dacht ik dat het saai zou zijn, maar ik vind die kaart leerzaam en echt heel leuk.” Lesley (groep 4) is er ook over te spreken: “Leuk, lekker buiten spelen, dan hoef je tenminste niet naar school. Buiten kun je doen wat je wilt.”

Hij zou het leuk vinden om de OERRR-kaarten te sparen, net als Suzanne uit groep 7: “Vooral die weetjes vind ik leuk. Lekker in je eigen buurt uitproberen met je vrienden. Zoals dat dennenappeltje buiten aan een draadje hangen om te kijken of het gaat regenen.” Jowen, uit dezelfde groep als Suzanne, vindt de kaarten slim bedacht. “De meeste kinderen weten maar weinig van de natuur. Die kaarten kunnen daarin verandering brengen.”


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet