NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Tuinvogeltelling op scholen

11 dec 2012

Vogelbescherming Nederland organiseert voor de eerste keer de Nationale Tuinvogeltelling voor Scholen! Tel tussen 7 en 18 januari 2013 met uw leerlingen de verschillende soorten en aantallen vogels op het schoolplein, schooltuin of in een park. Zo doen de leerlingen mee aan het grootste onderzoek naar vogels in Nederland én ze leren de vogels bij naam kennen. Meedoen is niet moeilijk! Met de verschillende gratis downloadbare werkbladen bereid je de telling goed voor.
Kijk voor meer informatie op www.tuinvogeltelling.nl/scholen.

Benieuwd hoeveel vogels er op het schoolplein zitten? En welke soorten dat zijn? Doe dan mee aan de Eerste Nationale Tuinvogeltelling voor Scholen. Tel een half uur lang, ga aan het raam zitten en kijk wat er langs vliegt. Geef de resultaten door aan Vogelbescherming en misschien telt uw school wel de meeste vogels! BSO’s en NSO’s kunnen ook mee doen.

Met de werkbladen en vogelherkenningskaarten is meedoen nog leuker en bereid u de kinderen goed voor op de telling. Zo leren ze vogels herkennen, voedsel maken en het lokaal om toveren tot een echte vogelkijkhut. Deze werkbladen zijn gratis te downloaden op www.tuinvogeltelling.nl/scholen.

De Tuinvogeltelling voor Scholen richt zich met name op groep 5 en 6, maar alle groepen kunnen mee doen.

Door mee te doen aan de Tuinvogeltelling voor Scholen worden kinderen zich bewust van vogels in hun omgeving en leren ze dat het voeren van vogels direct resultaat geeft.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet