NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurmonumenten blij met groei achterban

7 dec 2012

De achterban van Natuurmonumenten (leden en donateurs) is in 2012 toegenomen van 727.500 tot 732.000 mensen. Daarnaast zetten 3800 vaste vrijwilligers zich in voor ons werk. Algemeen directeur Jan Jaap de Graeff: "Ik ben erg blij met deze toename, na een aantal jaren van dalende aantallen. Onze activiteiten, niet alleen in onze natuurgebieden, maar ook ons initiatief gericht op kinderen, en onze zichtbaarheid in het publieke en politieke debat, slaan kennelijk aan bij het grote publiek.''

Door de nieuwe strategie 'Komt dat Zien', het OERRR-initiatief en meer zichtbaarheid op regionaal en lokaal niveau brengt de natuurorganisatie de schoonheid en waarde van natuur dichter bij mensen. Dit gebeurt onder andere via Twitter, waar 32.000 mensen de boswachters van Natuurmonumenten volgen. "We zijn blij dat onze inzet aanslaat. Boswachters, vrijwilligers en actieve leden zijn ongelooflijk belangrijk voor Natuurmonumenten. Ze dragen bij aan een sterke organisatie die midden in de samenleving staat en haar verantwoordelijkheid neemt'', aldus Jan Jaap de Graeff.

Opkomen voor de natuur
Natuurmonumenten gaat de komende jaren door op het ingeslagen pad. "Onder een nieuw politiek gesternte en met nieuwe maatschappelijke uitdagingen blijven we opkomen voor de natuur in Nederland en mensen daar welkom heten.'' Jan Jaap De Graeff neemt begin 2013 afscheid als algemeen directeur van Natuurmonumenten. Hij wordt opgevolgd door Marc van den Tweel, afkomstig van het Ronald McDonald Kinderfonds.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet