NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Rotterdamse haven steeds groener

4 maart 2013

De Rotterdamse haven zorgt niet alleen voor inkomsten en banen in Nederland, maar wordt ook steeds meer een kraamkamer voor duurzame initiatieven. Dat zei minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maandag 4 maart tijdens een werkbezoek.

Beste haveninfrastructuur ter wereld
'We mogen trots zijn op de grootste haven van Europa. Ons land heeft de beste haveninfrastructuur ter wereld. Ondanks de economisch moeilijke tijden groeit de activiteit in de haven", aldus de bewindsman. 'Bovendien wordt Rotterdam steeds groener dankzij vele duurzame initiatieven. Rotterdam laat zien dat groen en groei hand in hand kunnen gaan.'

Meest groene haven ter wereld
Vorig jaar passeerde ruim 440 miljoen ton goederen de Rotterdamse haven. Om te zorgen voor meer ruimte voor groei wordt de Tweede Maasvlakte aangelegd. Hierdoor wordt de haven 2.000 hectare groter en komt 750 hectare nieuw natuur- en recreatiegebied tot ontwikkeling. De Rotterdamse haven wil uitgroeien tot een van de meest groene havens ter wereld. Nu nog passeert jaarlijks 1 miljoen ton biomassa de haven, dit moet in 2020 tien keer zo veel zijn.

Green Deal bij Huntsman
Bij het chemiebedrijf Huntsman kon minister Kamp met eigen ogen zien dat de haven steeds groener wordt. Het bedrijf realiseert een proeffabriek waarbij duurzame productiemethoden die ontwikkeld zijn in een laboratorium op grotere schaal kunnen worden getest. Bij het opzetten van deze fabriek heeft Huntsman via een ‘Green Deal’ nauw samengewerkt met de overheid en een subsidie van 1,5 mln euro verkregen.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet