NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Fiets de dierenroute en kom kijken op een ecoduct

20 maart 2013

Dankzij ecoducten steken dieren veilig de autoweg en het spoor over en verplaatsen ze zich tussen verschillende natuurgebieden. Een uniek moment op maandag 1 april 2013: de ecoducten Sterrenberg en Op Hees zijn die dag geopend voor mensen. Normaal gesproken mogen alleen dieren de groene passages gebruiken. Op Tweede Paasdag zijn mensen voor één keer welkom.

De bouw van ecoduct Sterrenberg (over de A28 bij Huis ter Heide) is onlangs afgerond en ecoduct Op Hees (over het spoor bij Den Dolder) is ook bijna klaar. Voordat ze definitief in gebruik worden genomen door de dieren, organiseert Hart van de Heuvelrug een Open Ecoductendag.

Fietsroute langs ecoducten
Benieuwd welke route de dieren afleggen die over de Heuvelrug trekken? Nieuwsgierig naar het uitzicht vanaf een ecoduct? Kom dan maandag 1 april, Tweede Paasdag, naar de Open Ecoductendag en volg de dierenroute. Deze speciaal uitgezette fietstocht (met speurtocht voor kinderen) gaat langs Op Hees en Sterrenberg. Deze ecoducten zijn die dag ingericht door de partners van Hart van de Heuvelrug; Pro Rail, Rijkswaterstaat en Utrechts Landschap.

Bouw, inrichting en beheer
Op Hees bestaat uit een groene passage voor dieren met daarnaast een fietspad: en zogenoemd recroduct. Deze combinatie van natuur en recreatie op een ecoduct is uniek in de provincie Utrecht. Pro Rail bouwde het ecoduct en is Tweede Paasdag aanwezig om bezoekers o.a. hierover te informeren. Op ecoduct Sterrenberg zijn een ecoloog van Rijkswaterstaat en boswachters van Utrechts Landschap aanwezig om bezoekers te vertellen over de bouw, de inrichting en het beheer van ecoducten. De dieren die gebruik gaan maken van deze groene passages staan uiteraard centraal tijdens de Open Ecoductendag!

Belangstellenden zijn vanaf 12:00 uur welkom bij Boerderij Sterrenberg van zorgorganisatie Abrona (Dierenriem 1, Huis ter Heide). Meer informatie op www.hartvandeheuvelrug.nl.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet