NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurmonumenten wil dat staatssecretaris Dijksma ingrijpt tegen verkoop natuur

13 maart 2013

Natuurmonumenten is geschrokken van de pareltjes natuur die Staatsbosbeheer bij opbod gaat verkopen, en roept staatssecretaris Sharon Dijksma op de voorgenomen veiling onmiddellijk stil te leggen. Zo worden in Overijssel complete heidevelden te koop aangeboden, die niet alleen geliefd zijn bij de plaatselijke bevolking maar bovendien vaak zo kenmerkend zijn voor het landschap.

Niet alleen in Overijssel gaat natuur op deze manier in de verkoop bij Staatsbosbeheer. Na de zomer is Groningen aan de beurt. Het is de bedoeling dat in Oost-Groningen zelfs in één klap 2000 hectare natuurgebied wordt verkocht. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om dorpsbossen die bij omwonenden populair zijn als wandel- en speelgebied.

Natuurmonumenten wil voorkomen dat deze plannen, afgedwongen door het eerste kabinet-Rutte om de staatskas te spekken, de opmaat worden van de uitverkoop van de natuur in Nederland. Natuurmonumenten wil niet minder natuur, maar méér natuur. ,,Het kan niet zo zijn dat we natuurgebied, dat vele jaren met toewijding en met belastinggeld is onderhouden, wegdoen aan de hoogste bieder. Het gevaar is dan groot dat deze natuur verdwijnt en het landschap verschraalt’’, aldus algemeen directeur Marc van den Tweel van Natuurmonumenten.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet