NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurmonumenten positief over ambities Dijksma

9 maart 2013

Natuurmonumenten is positief over de plannen van staatssecretaris Sharon Dijksma om in juni een ‘Natuurtop’ te beleggen. Maatschappelijke (natuur)organisaties, bedrijfsleven, provincies en andere overheden zijn uitnodigd. De bewindsvrouw straalt daarmee de ambitie uit dat zij wil samenwerken om tot een echte gezamenlijke visie te komen op natuur. Een welkome stap, aldus Natuurmonumenten zaterdag in een eerste reactie.

Voorjaarsforum
Dat staatsssecretaris Dijksma in overleg wil treden met natuurorganisaties, is een groot goed. Natuurmonumenten, ’s lands grootste zelfstandige natuurorganisatie met ruim 732.000 leden en donateurs, schuift graag aan om een constructieve bijdrage te leveren. De staatssecretaris is ook te gast op het jaarlijkse Voorjaarsforum, dat Natuurmonumenten op vrijdag 12 april in Amersfoort houdt. Natuurmonumenten gaat daar graag met haar in gesprek over de uitwerking van de plannen voor een natuur die middenin de moderne samenleving staat.

Marker Wadden
Als voorbeeld van een nieuwe manier van samenwerken van diverse partijen roemt de staatssecretaris de Marker Wadden. Het kabinet investeert - na de Postcode Loterij die de eerste 15 miljoen schonk - 30 miljoen euro in dit project van Natuurmonumenten om samen met andere private partijen zoals baggeraars een groep natuureilanden in het Markermeer aan te leggen.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet