NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Eerste Brabantse natuurpoorten open

18 april 2013

De eerste 10 Brabantse natuurpoorten zijn in gebruik. Gedeputeerde Bert Pauli opende ze woensdag 17 april op feestelijke wijze bij de Loonse en Drunense Duinen. Het netwerk van Brabantse natuurpoorten groeit de komende jaren naar circa 30 in 2015.

Gedeputeerde Pauli is enthousiast: “De natuurpoorten stimuleren recreatie, ontlasten kwetsbare delen van de natuur en hebben een positieve uitwerking op het leef- en vestigingsklimaat. Het is dan ook een belangrijke peiler binnen het provinciale vrijetijdsbeleid.”

Knooppunten
Brabantse Natuurpoorten zijn herkenbare knooppunten in de natuur. Bezoekers vinden er altijd ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening, een informatiebord met fiets- en wandelroutes en informatie over de natuur en cultuurhistorie in de omgeving. De volgende tien natuurpoorten zijn geopend:
- Nederheide (Milheeze)
- Herperduin (Oss)
- Fort Altena (Werkendam)
- De Heksenboom (Sint Anthonis)
- De Peelse Heide (Reusel - De Mierden)
- Lievensberg (Bergen op Zoom)
- De Vresselse Hut (Sint-Oedenrode)
- De Peel (Deurne)
- Herberg Manege van Loon (Loon op Zand)
- De Drie Linden (Drunen)

Herkenbare sleutel
De bezoeker herkent een natuurpoort aan een vier meter hoog beeld in de vorm van een stalen sleutel. Meer informatie is te vinden op www.natuurpoorten.nl. Daar staat per locatie praktische informatie, een activiteitenagenda en fiets- en wandelroutes in de buurt.”

Brabantse Natuurpoorten
De coördinatie van de Brabantse Natuurpoorten gebeurt door Vrijetijdshuis Brabant in opdracht van de provincie. Vrijetijdshuis Brabant is de marketingorganisatie die het vrijetijdsbeleid van de provincie Noord-Brabant uitvoert en mede vormgeeft. Meer informatie www.vrijetijdshuis.nl.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet