NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Bewoners in Utrechtse wijk kleuren hun woonomgeving groen

8 mei 2013

In de Utrechtse wijk Zuidwest worden het stenige Roerplein, de Grevelingenstraat, Mijdrechtstraat (Rivierenwijk) en de Bolksbeekstraat (Dichterswijk) flink vergroend. Ook de Van Eysinghalaan zal dankzij nieuw ingeplante boomspiegels een groene uitstraling krijgen. Dit zijn allemaal onderdelen van het wijkgroenplan Zuidwest. De afgelopen maanden konden bewoners daar plannen voor indienen.

Totaal zijn 64 ideeŽn ingediend, en heel divers; meer groen en bloemen in de straat en op pleinen, opfleuren van groenstroken, boomspiegeltuinen, nieuwe parken, spelen en stadslandbouw. De meeste ingediende ideeŽn voldoen aan de vooraf gestelde criteria om in aanmerking te komen voor financiering uit het wijkgroenplanbudget.

Bewonersparticipatie
Veel bewoners hebben gezamenlijk, bijvoorbeeld als straat, een plan ontwikkeld. Een deel van het nieuwe groen zal ook door de bewoners zelf worden aangelegd en onderhouden.

Duurzame groene stad
In alle Utrechtse wijken wordt deze jaren een wijkgroenplan uitgevoerd. Per wijk is een budget van 420.000 euro beschikbaar. Meer informatie is te vinden op tekstversie.utrecht.nl/wijkgroenplannen. Utrecht streeft naar een duurzame groene stad, waar iedere inwoner op loopafstand kan genieten van een park of plantsoen.

Wijkgroenplan
Groen staat in Utrecht hoog op de agenda van het gemeentebestuur. De wijk Zuidwest is de vijfde wijk waarvoor een wijkgroenplan is opgesteld en groene ideeŽn van bewoners worden uitgevoerd. De wijken Zuid, Noordoost, Oost en Noordwest hebben inmiddels een wijkgroenplan. Na Zuidwest volgen dit jaar de wijken West, Overvecht en de Binnenstad.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet