NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Renkums Beekdal feestelijk geopend

28 mei 2013

Zaterdag 25 mei is het project Renkums Beekdal in Renkum officieel geopend door staatssecretaris Sharon Dijksma, gedeputeerde Jan Jacob van Dijk en Jean Paul Gebben, burgemeester van de gemeente Renkum. Zij deden dat door een aantal zandzakken uit de oliemolenbeek te verwijderen.
Door het water van de beek de vrije loop te geven werd het project afgerond, waaraan de afgelopen tien jaar is gewerkt.

Excursies
Het publiek kon deelnemen aan verschillende excursies. De Dienst Landelijk Gebied (DLG) vertelde over de sloop van de gebouwen, sanering, inrichting, herinrichting, aanpassingen in het watersysteem en over de kunstobjecten. Henk van Amerongen, bestuurslid Stichting Papiergeschiedenis Renkum/Heelsum, belichtte de papiergeschiedenis op levendige wijze.

Activiteiten
Bij onder andere het Dorpsbalkon en het Natuurinformatiecentrum De Beken waren activiteiten, zoals een film zien over de ontwikkeling van het Renkums Beekdal, waardoor het publiek een goed beeld kreeg van de ontstaansgeschiedenis van dit zelfs voor Europa unieke stukje natuur. Ook de expositie 'Van Boom tot Plank' was te zien en er waren diverse doe-activiteiten voor kinderen, zoals brood bakken bij een kampvuur, het blote voetenpad lopen, luisteren naar spannende natuur- en dierenverhalen of je gezicht laten schminken.

Betrokken partijen
De provincie Gelderland was initiatiefnemer van het project en gaf de DLG opdracht om een ontwerp voor het Renkums Beekdal te maken. Verder waren onder meer ministeries, de gemeente Renkum, Staatsbosbeheer, het bedrijfsleven en waterschap Vallei en Veluwe bij het project betrokken.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet