NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Opening Vlinderpunten Noordoost-Twente

6 juni 2013

Gedeputeerde Ineke Bakker van de provincie Overijssel heeft samen met bestuurders uit Noordoost-Twente vier Vlinderpunten officieel geopend. Deze Vlinderpunten zijn onderdeel van een netwerk van informatiepunten in Noordoost-Twente en onderling met elkaar verbonden. Ze vertellen op een creatieve manier het bijzondere verhaal over het landschap van Noordoost-Twente.

Het eerste vlinderpunt is geopend bij het Openlucht Museum in Ootmarsum. Daarna volgden 't Vossenveen in Albergen, Erve Huiskes in Oldenzaal en molen de Werklust in Losser. Gedeputeerde Ineke Bakker heeft de openingshandelingen verricht samen met de lokale bestuurders en vertegenwoordigers van de Vlinderpunten.

Unieke kwaliteiten beleven
Het doel van de Vlinderpunten is om bezoekers van binnen en buiten de regio bekend te maken met de unieke kwaliteiten van het landschap in Noordoost-Twente door het beleefbaar te maken. Ook eigen inwoners krijgen met de realisatie van het Vlinderpuntennetwerk nog meer de gelegenheid om te ontdekken dat ze wonen en leven in een uniek landschap.

Netwerk van Vlinderpunten
Door de gemeenten Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser, particuliere organisaties en ondernemingen en de provincie Overijssel is in Noordoost-Twente een bijzonder netwerk van Vlinderpunten gerealiseerd. De vier Vlinderpunten zijn onderdeel van een nog groter netwerk van Vlinderpunten. Een aantal daarvan wordt later dit jaar officieel in gebruik genomen. In Natura Docet Wonderryck, dat vrijdag 7 juni geopend wordt, is eveneens een Vlinderpunt aanwezig.

Gebiedsvisie Noordoost-Twente
Het netwerk van Vlinderpunten is één van de projecten uit de gebiedsvisie Noordoost-Twente. Beleving van het landschap wordt verbonden met versterking van de economische kracht van de regio. De Vlinderpunten dragen ook bij aan versterking van het recreatieve en toeristische aanbod in Noordoost-Twente. Bezoekers kunnen vanaf de Vlinderpunten vertrekken om het bijzondere landschap te ontdekken. Bij de Vlinderpunten kunnen bezoekers informatie halen over het gebied, over de locatie waar het Vlinderpunt zich bevindt en over interessante bezienswaardigheden in de buurt. Ook kunnen elektrische fietsen en telefoons opgeladen worden. De verwachting is dat door de realisatie van de Vlinderpunten 5000 extra bezoekers per locatie naar het gebied komen.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet