NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Geheime tuinen Sittard

12 juni 2013

De Provincie Limburg draagt in het kader van het programma 'Groen in en om de Stad' Ä 59.4440,- bij aan het project 'de geheime tuinen van Sittard'. Woensdag 12 juni 2013 gaf gedeputeerde NoŽl Lebens samen met wethouder Els Meewis-Stans, het startschot voor het project.

In en om het oude centrum van Sittard bevindt zich een groot aantal verborgen maar bijzondere groenstructuren. Niet alleen het monumentale Stadspark, maar vooral ook andere verloren of vergeten groene pareltjes. Talloze tuinen, parken en perken die door de stadmuur worden omsloten maar in principe allemaal openbaar toegankelijk zijn. Gedeputeerde NoŽl Lebens: "Sittard kent veel van deze groene oases in en om de stad. Samen vormen ze een tableau vivant van de geschiedenis van de stad. Ik vind het fantastisch dat de vereniging Sittards Verleden maar liefst vierentwintig van deze veelal verscholen groene plekken met elkaar gaat verbinden en zichtbaar gaat maken. Niet alleen fysiek, maar ook met de verhalen die zij met zich meedragen. Hiermee kunnen inwoners en bezoekers van de stad volop van deze unieke groene plekken genieten en er tot rust komen."

Met het project worden vierentwintig tuinen opgeknapt, wordt een bezinningstuin aangelegd en komt er een toeristische wandelroute met bewegwijzering naar de tuinen. De verhalen achter de tuinen worden gepubliceerd op een
website
, komen beschikbaar in een app en in een publicatie. Ook zal er jaarlijks een festival rondom de tuinen van Sittard georganiseerd worden. Het eerste Geheime Tuinen Festival vindt plaats op zondag 23 juni 2013.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet