NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Een miljoen voor aanpak droogteEen miljoen voor aanpak droogte

3 juni 2013

Het waterschap Regge en Dinkel en de provincie Overijssel investeren de komende jaren in concrete maatregelen om droogteproblemen in onder meer Noordoost Twente te verminderen en te voorkomen. Vanuit het gebiedsontwikkelingsprogramma Noordoost Twente wordt daarvoor n miljoen euro beschikbaar gesteld. Dat heeft gedeputeerde Bert Boerman bekend gemaakt tijdens een water- en klimaatconferentie.

De hoge zandgronden in Noordoost Twente hebben nu in droge zomers al een watertekort. Door klimaatverandering (meer en langere droge perioden) zullen de beken in de toekomst steeds vaker onvoldoende water bevatten of zelfs gedeeltelijk droog vallen. Dit is niet wenselijk voor landbouw en natuur. Er is dan ook actie nodig om het water in Noordoost Twente beter vast te kunnen houden. Daarvoor heeft het waterschap Regge en Dinkel een programma ontwikkeld. Dit maakt onderdeel uit van het Europese project Drought Adaptation (DROP). Hierin wordt door elf organisaties uit heel Europa samengewerkt om tot goede oplossingen te komen voor dit probleem. "Grensoverschrijdende samenwerking is essentieel bij het realiseren van slimme en efficinte oplossingen", aldus Boerman.

De gebiedsontwikkeling Noordoost Twente is een samenwerkingsverband tussen de provincie Overijssel, de gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Losser, Oldenzaal en het waterschap Regge en Dinkel.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet