NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurprijs 2013

6 juni 2013

Ook dit jaar kunnen Nederlandse natuurprojecten zich inschrijven voor en meedingen naar de Nationaal Groenfonds Natuurprijs. Met de inschrijving maken de projecten kans op de Natuurprijs van € 10.000,- of de Aanmoedigingsprijs van €2.500,-.

Thema
‘Op je Gezondheid!’ is het thema van de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. Hiervoor is Nationaal Groenfonds op zoek naar projecten die zich bezig houden met de combinatie van natuur en gezondheid.

Waarom dit thema?
Steeds meer onderzoeken tonen aan dat natuur een gunstig effect heeft op de gezondheid van mensen, zowel preventief als curatief. Minder gezondheidsproblemen door meer buiten te bewegen, meer geestelijke rust door verblijf in de natuur en minder lang verblijf in een ziekenhuis met groen uitzicht zijn daar voorbeelden van. ‘Natuur’ betekent hierbij niet alleen de natuurgebieden, maar zeker ook groen in en om de stad, dicht bij de mensen, en het belang daarvan voor de gezondheid. Het gaat met nadruk om projecten die zich vanuit hun opzet richten op het preventieve of curatieve aspect van groen bij gezondheid. Zoals een natuurspeelplek die zo opgezet is dat ook kinderen met een beperking buiten kunnen spelen. Of een ziekenhuis met een speciaal groen ingerichte buitenruimte die er aantoonbaar voor zorgt dat patiënten eerder naar huis kunnen.

Voor wie?
Bedrijven, brancheverenigingen, particuliere grondeigenaren, natuurbeheerders, ondernemers, vrijwilligers en andere betrokkenen kunnen zich inschrijven voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs 2013. De inzendingen kunnen al gestarte projecten zijn, maar ook ideeën die nog op de tekentafel liggen en waarvoor nog steun gevonden moet worden.

Inschrijftermijn
De inschrijving is geopend vanaf 6 juni 2013. Alle inzendingen moeten uiterlijk maandag 16 september 2013 bij het Groenfonds binnen zijn. De uitreiking van de Natuurprijs vindt plaats in november 2013.Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet