NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Mansveld neemt jongerenadvies over klimaatbeleid in ontvangst

24 juni 2013

“We zijn allemaal onderdeel van de oplossing”, met deze woorden nam staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur en Milieu) het advies van de Nederlandse jongerenvertegenwoordiging van de VN over klimaat en duurzaamheid in ontvangst. Het advies wordt meegenomen in de ontwikkeling van de Roadmap Klimaat die dit moment wordt geschreven. Mansveld onderstreepte nog eens hoe belangrijk het is om bij het milieu- en klimaatbeleid ook jongeren te betrekken.

De staatssecretaris heeft tijdens de VN-klimaatconferentie in Doha, Qatar in december 2012, de VN-jongeren gevraagd om actief mee te denken over de Klimaatroadmap die zij ontwikkelt. Aan die oproep gaven de VN-jongeren graag gehoor door met een referentiegroep te kijken naar mogelijke maatregelen om Nederland duurzamer te maken. Het advies is breder getrokken dan alleen klimaat. Zo komen naast klimaat en energie ook ook het sluiten van kringlopen, mobiliteit, voedsel en leiderschap aan bod.

In oktober 2013 vindt in Warschau de internationale VN-Klimaatconferentie plaats. Ralien Bekkers en Ties Mouwen nemen als Nederlandse VN-jongeren deel aan de klimaatconferentie in Warschau in oktober.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet