NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

IdeeŽncompetitie ĎWachtend Landí, tijdelijk gebruik bouwlocaties

29 juli 2013

De gemeente Blaricum, de praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft, Polis Platform for Urbanism en Urban Management dagen jou uit! Doe mee met de IdeeŽncompetitie ĎWachtend Landí en zend jouw (team)idee in voor het tijdelijk gebruik van bouwlocaties. Zie jouw idee daadwerkelijk uitgevoerd worden of maak kans op ťťn van de geldprijzen.

Onder invloed van de economische crisis komen bouwlocaties later of soms helemaal niet tot hun definitieve invulling. In het hele land worstelen gemeentes met de vraag een tijdelijke invulling/gebruik te realiseren voor bouwrijpe locaties. Zo ook de gemeente Blaricum waar de bouwlocatie De Blaricummermeent, met terreinen van ruim 40 hectare, langdurig in afwachting zijn van de nieuw beoogde functie, het Wachtend Land.

Deelnemers
De inschrijving tot deelname aan deze ideeŽncompetitie staat open voor studenten, burgers en ondernemers. Multidisciplinaire teams bestaande uit studenten van verschillende universiteiten worden gestimuleerd. Ook is het mogelijk deel te nemen met een gecombineerd team van studenten en niet-studenten.

Inschrijving
Vanaf 1 september tot en met 24 oktober 2013 (12.00 uur) kan ingeschreven worden. De ideeŽnprijsvraag zelf start formeel op 30 september en eindigt op 29 november 2013 (12.00 uur) met het indienen van de inzendingen.

Prijzen & Jury
Alle inzendingen worden ingedeeld in de volgende drie subcategorieŽn: ē ideeŽn met maatschappelijk nut, met business case in de Profit sfeer; ē ideeŽn met maatschappelijk nut, met business case in de Non Profit sfeer; ē ideeŽn zonder uitvoering; heel smart-innovatief die door anderen opgepikt kunnen worden;

De ideeŽn met maatschappelijk nut, met een business case, in de Profit en Non-Profit sfeer maken kans op daadwerkelijke realisatie. De smart-innovatieve ideeŽn dingen mee naar het prijzengeld van respectievelijk 1.000,- en 500,- euro voor de 1e en 2e prijzen. Daarnaast maken alle inzendingen kans op de Publieksprijs, de door de bevolking van Blaricum gekozen beste inzending. De winnaar wordt beloond met een bedrag van 1.000,- euro.

De vakjury bestaat uit: Sebastiaan de Wilde (NS Stations), Agnes Franzen (praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling TU Delft) en Rob Hoksbergen (Urban Management).

Meer informatie
Voor meer informatie over de ideeŽncompetitie en inschrijven vanaf 1 september: www.wachtendland.nl

Voor inspiratie, onderzoeken en achtergrondinformatie over tijdelijk gebruik: www.gebiedsontwikkeling.nu #tijdelijk


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet