NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Ruim baan voor dier en plant Astense Aa

23 aug 2013

Over een traject van 3,5 kilometer van Oostappen tot de Busserdijk, kronkelt de Astense Aa weer op een natuurlijke manier door het weidegebied. Op vrijdag 23 augustus werd de ecologische verbindingszone opgeleverd.

Van oktober 2012 tot april 2013 is gewerkt aan het herstel van de beek en de realisatie van de verbindingszone. Door de aanleg van bochten, poelen, visvriendelijke drempels en de aanplant van elzen, eiken en struiken zoals de hazelaar, kunnen dieren zich weer goed verplaatsen.

Natuur verrijkt
Libellen, amfibieŽn zoals de bastaardkikker, ijsvogels en verschillende vissen waaronder de kleine modderkruiper en de riviergondel kunnen zich door de aanleg van de natuur beter handhaven. Het watersysteem is robuuster gemaakt en houdt water langer vast. Daardoor zullen agrariŽrs in droge perioden minder snel in de problemen komen. Recreanten profiteren van de nieuwe wandelpaden, bankjes, pleisterplaatsen en informatieborden die het boerenland nu sieren.

Samenwerking
Het herstel van de Astense Aa is een gezamenlijk project van het waterschap Aa en Maas, de gemeente Deurne, de lokale ZLTO-afdelingen en de provincie Noord-Brabant.


Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet