NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Miljoenen voor natuur in De Maashorst

7 nov 2013

In 5 jaar tijd komt de natuur terug in het hart van de Maashorst. Een gebied van 238 hectare wordt omgevormd tot nieuwe natuur. Landbouwgronden worden aangekocht en ingericht als natuurgebied. Of grondeigenaren gaan zelf aan de slag met natuurontwikkeling.

In 2019 moet de Maashorst één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van Noord-Brabant zijn, vrij toegankelijk voor recreanten en rustzoekers. Dit landschap biedt straks ruimte aan soorten zoals wisent, roofvogels, grauwe klauwier, gevlekte orchis, en vele soorten vlinders en insecten.
Meer informatie leest u in de brochure 'Natuur keert terug in het hart van de Maashorst'.

Karwei afmaken
Het Rijk heeft de geldkraan voor de realisering van het Natuur Netwerk vorig jaar een heel eind dichtgedraaid. Gedeputeerde Johan van den Hout: ‘Wij hebben er in Noord-Brabant bewust voor gekozen het karwei af te maken. Dat gaat lukken, niet in het minst door het grote draagvlak in de regio’s en daar zijn we trots op’.

Totaal 700 hectare
Ook in het Markdal en Scheeken/De Mortelenkomt nieuwe natuur. In het totaal gaat het om 700 hectare in de 3 gebieden. De provincie ondersteunt met ongeveer 30 miljoen euro. De overige partners investeren ruim 7 miljoen euro.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet