NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Flevoland: "Nieuwe natuur maken we samen"

21 jan 2014

Ruim drie maanden geleden deed gedeputeerde Jan-Nico Appelman (Flevoland) een oproep. Hij vroeg iedereen met hart voor natuur om ideeŽn voor Ďnieuwe natuurí in Flevoland. 79 ideeŽn en suggesties zijn het resultaat.

Jan-Nico Appelman is tevreden over de oogst: ďHet is goed om te merken dat natuur ons als Flevolanders inspireert! Van mooie dromen tot robuuste projectvoorstellen. Van ideeŽn op een specifieke locatie, tot ideeŽn die in heel Flevoland gerealiseerd kunnen worden, zoals een eetbare doolhof en een safaripark.Ē

Noordelijk Flevoland
De 16 projectideeŽn voor natuur in Noordelijk Flevoland gaan onder meer over de aanleg van weidevogelgebieden. Ook zijn er ideeŽn om bestaande natuur te versterken, bijvoorbeeld in het Kuinderbos en Waterloopbos. Daarnaast kwamen er ideeŽn binnen voor nieuwe natuur rond Schokland.

Oostelijk Flevoland
20 natuurideeŽn zijn gericht op Oostelijk Flevoland. Ook hier is sprake van veel diversiteit, zoals een zelfpluktuin, het verbeteren van tellocaties voor vogelaars en suggesties voor natuur in en om de Oostvaardersplassen.

Zuidelijk Flevoland
Voor Zuidelijk Flevoland zijn 28 ideeŽn ingestuurd. Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van fietspaden en een speelwildernis voor kinderen. Veel inzendingen richten zich op natuur in of dichtbij de stad Almere.

Beoordeling
Alle ideeŽn voor natuur worden beoordeeld op haalbaarheid en betaalbaarheid. De provincie wil initiatiefnemers bovendien met elkaar in contact brengen. Dat gebeurt op een grote natuurmarkt. Immers, sommige projecten kunnen elkaar versterken. In april is bekend welke projecten verder uitgewerkt worden.

De gedeputeerde is de inzenders dankbaar voor al het enthousiasme dat nu is losgekomen. ďDat wil ik koesteren. Nieuwe natuur maken we samen!Ē

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet