NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Gratis Tuinvogel app maakt herkennen van tuinvogels nog makkelijker

16 jan 2014

Vogels in uw tuin herkennen Ún bijhouden. Met de gratis Tuinvogeltelling app van Vogelbescherming Nederland is dat wel heel gemakkelijk. De app helpt u de meest voorkomende vogels in uw tuin te herkennen. Wel zo makkelijk als u komend weekend met de Nationale Tuinvogeltelling mee doet.

Tuinvogels tellen
Tijdens de Nationale Tuinvogeltelling op 18 en 19 januari aanstaande kunt u uw telling via de app direct insturen. Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling wordt daarmee nog leuker Ún makkelijker! Meedoen is eenvoudig: de spelregels vindt u overzichtelijk in de app. inclusief een animatiefilmpje met uitleg hoe de Tuinvogeltelling werkt. Na de Tuinvogeltelling kunt u in het vogeldagboekje uw vogelwaarnemingen blijven bijhouden.

Meest voorkomende tuinvogels
In de app vindt u 93 vogels: van huismus tot heggenmus en van wintertaling tot winterkoning. Heeft u een vogel gezien die u niet kent? Vul in hoe groot de vogel ongeveer was, en welke kleur of kleuren opvallend waren. De app geef een overzichtelijke lijst met de meest waarschijnlijke vogel bovenaan. De duidelijke beschrijvingen helpen u de vogel op naam te brengen.

Wat kunt u met de Tuinvogeltelling app?

  • 93 Nederlandse vogels herkennen.
  • Meedoen met de Nationale Tuinvogeltelling.
  • Uw dagelijkse vogelwaarnemingen bijhouden in uw vogeldagboekje.

    Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

  • terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet