NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nieuwe faunapassages verbinden natuur oostkant Utrecht

4 febr 2014

De provincie Utrecht, gemeente Utrecht, gemeente De Bilt en Utrechts Landschap hebben afspraken met elkaar gemaakt over de financiering, de inrichting en het beheer van twee aan te leggen natuurverbindingen aan de oostkant van Utrecht. De zogenoemde faunapassages verbinden bestaande natuurgebieden en vergroten daardoor het leefgebied van dieren en planten. Ook dragen ze bij aan de verkeersveiligheid, omdat de kans op wildaanrijdingen verkleind wordt.
Twee natuurverbindingen

Voor twee resterende natuurbarrières aan de oostkant van Utrecht, de drukke wegen Biltse Rading en Utrechtseweg, is nu ook een oplossing gevonden. Provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en De Bilt en Utrechts Landschap hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om er voor te zorgen dat deze laatste natuurverbindingen worden gerealiseerd: een ecoduct over de Biltse Rading (tussen de Voorveldse en Voordorpse polder op het grondgebied van de gemeente Utrecht) en een ecotunnel onder de (provinciale) Utrechtseweg (tussen landgoed Sandwijck, fort Griftensteijn en het Rodemterrein).

Dit jaar nog hoopt de gemeente Utrecht een besluit over de aanbesteding te nemen. De ontwerpen voor beide natuurverbindingen liggen klaar.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet