NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Een Natuurkaravaan: trektocht langs zes natuurinitiatieven

20 febr 2014

Een Natuurkaravaan trekt van 26 februari tot en met 10 maart langs natuurinitiatieven op het gebied van zorgen, ondernemen, ontspannen, leren, consumeren en wonen in Nederland. Deze serie heeft als doel inspiratie en input te geven voor de nieuwe Natuurvisie. Op 26 februari is het eerste karavaangesprek bij Ziekenhuis Bernhoven. Het ziekenhuis is gelegen aan natuurgebied de Maashorst en benut deze omgeving om het welzijn van patienten te verhogen. Bernhoven is voortrekker om nieuwe initiatieven te koppelen aan natuur en gezondheid.

Staatssecretaris Dijksma:íEen gezonde natuur is belangrijk voor maatschappelijk welzijn en voor de economie. Veel Nederlanders hebben zelf het initiatief genomen om hun wijk groener te maken, groene energie gezamenlijk op te wekken of samen een natuurgebied te onderhouden. Daarnaast zijn Nederlandse bedrijven en ondernemers steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden die winstgevend zijn en bijdragen aan nationale en internationale biodiversiteit. Dit zelf organiserend vermogen krijgt de ruimte in de nieuwe visie.í

Karavaangesprek
Tijdens het gesprek wordt ingegaan op de betekenis van deze initiatieven voor de natuur. Hoe krijgen dit type initiatieven meer ruimte en wat kan de overheid daaraan bijdragen? Hoe kunnen we het gebruik van groen voor gezondheid verder stimuleren? Hoe kunnen we natuur beter agenderen bij artsen, patiŽnten en zorgverzekeraars? Welk onderzoek biedt de wetenschappelijke basis om toepassing te verbreden?

De Natuurkaravaan
Op 4 maart gaat het karavaangesprek over natuur en ondernemen, op 5 maart over natuur en ontspannen, 6 maart over natuur en leren, 7 maart over natuur en consumeren en 10 maart over natuur en wonen. De slotconferentie is ook op 10 maart.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet