NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Nationale Vogelweek 17 – 25 mei 2014: Vogels kijken voor iedereen!

13 maart 2014
Van 17 t/m 25 mei 2014 barst de Nationale Vogelweek weer los. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten. Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek organiseren de Vogelweek omdat we zoveel mogelijk Nederlanders willen stimuleren er op uit te trekken om samen met kenners vogels te ontdekken en ervan te genieten.

Tijdens de Nationale Vogelweek worden in elke provincie tientallen vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. Dit doen we in mei omdat dit de mooiste vogelmaand van het jaar is en er de meeste vogels te zien zijn. Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen kan iedereen ontdekken hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. Veel deelnemers zullen vogels ontdekken die ze nooit eerder hebben gezien of nog nooit van zo dichtbij. Iedereen kan aan deze activiteiten meedoen en 95% van de activiteiten is gratis.

Vanaf 1 maart zijn de activiteiten te vinden op www.vogelweek.nl en tot aan de Vogelweek zullen er elke week nieuwe excursies bijgeplaatst worden. Je kunt zoeken op woonplaats en ziet in één oogopslag wat er in jouw regio te doen is. Via één klik op de knop kun je jezelf gratis aanmelden voor een activiteit. Ook kun je zoeken op activiteiten voor kinderen, beginners of gevorderden. Je kunt uiteraard ook zoeken buiten je eigen regio. Op de kaart van Nederland staan alle activiteiten aangegeven en zijn die te selecteren op soort activiteit of natuurgebied.

Vorig jaar zag 90% van de deelnemers tijdens de Vogelweek-excursie vogels die ze nog nooit eerder hadden gezien.

Wees er daarom op tijd bij, dat voorkomt teleurstellingen, want vol is vol!

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet