NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Eerste Gelderse certificaten natuurbeheer uitgereikt

22 mei 2104

Op donderdag 15 mei heeft de Gelderse gedeputeerde Jan Jacob van Dijk (Natuur en Landschap) de eerste zes Gelderse certificaten particulier natuurbeheer uitgereikt. De uitreiking markeert de groei van het aantal certificaathouders. Die groei zet door; er zitten nog tientallen particuliere natuureigenaren in de aanvraagprocedure.

Johan Wytema ontvangt 1 van de eerste certificaten; bron provincie GelderlandJan Jacob van Dijk: ‘In Gelderland beheren particulieren ongeveer 45.000 hectare natuur. Deze grote groep grondeigenaren ontvangen voor dit natuurbeheer ook een provinciale bijdrage. Met hun certificaat dragen zij bij aan een verantwoord natuurbeheer en besteden zij de subsidiegelden efficiënt en verantwoord.'


Certificering Een belangrijke reden voor het aanvragen van een certificaat is dat het voor beheerders met een certificaat eenvoudiger is om subsidie aan te vragen. Voor eigenaren van gebieden groter dan 75 hectare wordt certificering zelfs verplicht. De provincies hebben vertrouwen in het beheer van de certificaathouders, waardoor regelmatige controles komen te vervallen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet