NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Start groot wolvenonderzoek

15 juni 2014

Langs een groot deel van de oostelijke Nederlandse grens worden de komende maanden tientallen cameravallen opgehangen. Hiermee wil de organisatie ‘Wolven in Nederland’ de komst van de wolf vastleggen. Dat maakte het VARA-radioprogramma Vroege Vogels op Radio 1 vanmorgen bekend. De camera’s worden opgehangen in samenwerking met natuurbeheerders als Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en de provinciale Landschappen.

Leo Linnartz van Wolven in Nederland en boswachter Hans Rauwerdink van Natuurmonumenten hebben in de uitzending van Vroege Vogels de eerste cameraval opgehangen in de buurt van Winterswijk.

Aanleiding van het onderzoek zijn de recente wolvenmeldingen in het Duitse Meppen en in het Duitse Nordhorn, allebei vlakbij de grens met Nederland.

Half maart fotografeerde een fotoval bij Meppen, op steenworp afstand van de grens met Drenthe, een wolf. Twee weken later werd op militair oefenterrein Nordhorn Range, op minder dan 10 kilometer van de grens bij Denekamp in Twente, opnieuw een wolf vastgelegd met een cameraval.

‘Wolven in Nederland’ is een coalitie van diverse Nederlandse natuurorganisaties.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet