NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Waar otters en bevers veilig de A6 oversteken

5 augustus 2014

Onder de verbrede A6 legt Rijkswaterstaat (RWS) bij Almere ter hoogte van het Kromslootpark een ecopassage aan. Het is een onderdoorgang bij het knooppunt Hogering via welke dieren die leven in moerasnatuur, veilig over kunnen steken. De verwachting is dat ook otters en bevers daar uiteindelijk gebruik van maken.

De ecopassage Hogering verbindt het Kromslootpark en de oevers van het Gooimeer met de natuurgebieden ten noorden van de A6. Via deze gebieden zorgt de ecopassage ook voor een verbinding met de Lepelaarplassen aan de noordkant van Almere en met de Oostvaardersplassen, aldus Rijkswaterstaat.

Aan de noordkant richt natuurbeheerder Flevo-landschap een stukje tocht ter hoogte van de Brikweg bij Almere Poort natuurlijker in voor onder andere de bever. Door er poelen te graven en flauwere taluds te maken, zorgt Flevo-landschap voor meer wateroppervlak. Struikensoorten worden geplant als voedsel voor de bever en om burchten te kunnen bouwen.

Rijkswaterstaat begint in oktober met de voorbereidende werkzaamheden. Dat lijkt ruim op tijd. Voor zover bekend, zijn er nog geen otters en bevers zo zuidelijk in Flevoland gesignaleerd maar kan dit zomaar veranderen.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet