NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

Natuurwandeling langs compensatiegebieden Buitenring Parkstad

8 okt 2014

Zaterdag 11 oktober vindt er in Schinnen een presentatie plaats van de eerste natuurwandeling langs de compensatiegebieden van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL). De aanleg van de BPL heeft gevolgen voor de natuur. Onvermijdelijk is dat er natuurgebieden verloren gaan of er op achteruit gaan.

Daarom wordt de natuur op en langs het tracé van de Buitenring ruimschoots gecompenseerd, veelal (direct) langs het tracé van de Buitenring. Daarbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande natuurgebieden. Waar mogelijk wordt ook het oude cultuurhistorische landschap in ere hersteld.

Tussen Vaesrade en Schinnen is reeds 7 ha natuur­compensatie gerealiseerd. Hier zijn landbouwgronden aangekocht en omgevormd naar natuurgebieden. Langs deze natuurgebieden is er een mooie wandelroute uitgezet waarvan men kan genieten van het prachtige landschap. Gedeputeerde Koppe zal op zaterdag 11 oktober de natuurwandeling officieel overhandigen aan de betrokken wethouders van de gemeente Schinnen en de gemeente Nuth.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet