NATUURNET
      Natuurnet
uw kennismakelaar terug naar inhoudsopgave

(adv.)           
Klanttevredenheidsonderzoek of reputatieonderzoek
geeft adviesbureaus zicht op verbetermogelijkheden.

Nieuwe website over landschap in Nederland

6 nov 2014

Iedereen die beroepsmatig betrokken is bij het landschap kan vanaf vandaag terecht op www.landschapinnl.nl. Deze nieuwe website is een initiatief van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Luchtfoto van het landschap bij Nieuw-LoosdrechtLandschap met legakkers bij Nieuw-Loosdrecht foto: Jos Stöver, erfgoedfoto.nl De website biedt praktische informatie over beleid en regelgeving, het beheer van het landschap, en bronnen en kaarten. Als we over het Nederlands landschap spreken, hebben we het over cultuurlandschap. Landschap dat in het verleden door mensen naar hun hand is gezet. Met deze nieuwe portal wordt praktische en toepasbare kennis over cultuurlandschap verzameld en toegankelijk gemaakt.

De Rijksdienst online
De Rijksdienst ondersteunt professionals in de zorg voor ons erfgoed. We doen dat onder andere door websites te ontwikkelen voor de vakgebieden van de dienst, waarbij we de samenwerking zoeken met mogelijke partners. Naast www.monumenten.nl, in samenwerking met Nationaal Restauratiefonds, en www.archeologieinnl.nl is er nu dus www.landschapinnl.nl.

Daarnaast blijft informatie over en nieuws van de Rijksdienst te vinden op cultureelerfgoed.nl.

Cheriscape
http://www.landschapinnl.nl is gelanceerd tijdens Cheriscape. Deelnemers aan deze internationale landschapsconferentie delen onderzoek naar en nieuwe ideeën over het raakvlak tussen landschap en cultureel erfgoed. Hoe kunnen deze disciplines bijdragen aan grote sociale en fysieke veranderingen die op het Europese landschap afkomen? Het symposium bij de Rijksdienst in Amersfoort duurt nog tot en met 7 november.

Zoekt u een adviesbureau? Ga naar de zoekpagina  

terug naar inhoudsopgave of terug naar de homepage van het Natuurnet